Nyaraló típusú ház - Sikaszó(Erdély)


Nyaraló típusú ház - Sikaszó(Erdély)
Nyaraló típusú ház - Sikaszó(Erdély)

A házról készült cikk fordítása:

KIVÁLÓ ÖLETEK ÉS HATÉKONY MEGOLDÁSOK

Egy tér kialakításnál, az esetek többségében a legegyszerűbb dolgok azok, amelyek a legértékesebbnek bizonyulnak. Egy ház, amelyet 2008 őszén látogattunk meg, tanúsítja, hogy a találékonyság és a jó ízlés együttesen jelentik a siker kulcsát.

Sikaszóban, egy Székelyudvarhely melletti faluban, felfedeztünk egy hétvégi házat, amelynek vállalkozó szellemű tulajdonosa minden fortélyt bevetett, hogy megfelelő kényelmet biztosítson azok számára, akik e házban megfordulnak. Balázs Enikő (30-300 1412) nem számít újnak a szakmában. Egy korondi, nyaralók és kerti faházak építésére szakosodott cégnél (Korondi Árcsó Kft.) történik ezeknek a típushazáknak a gyártása. Ilyen értelemben tehát, ez a nyaraló (a hozzá tartozó 2000 nm-es telekkel) mintaháznak is számít. Hamar elkészült (2 hónap alatt), egészen pontosan 2008 tavaszán, és teljes egészében fenyő-, illetve cseresznyefából épült. A nappaliból, 2 hálószobából, fürdőszobából, egy kisebb konyhából és egy külön mellékhelyiségből álló ház 100 négyzetméteren épült fel. A házba belépve először a nappali frissen elkészült bútorai tűnnek fel, amelyekre azonban még népi bútorfestő mesterek munkája vár, hiszen ők fogják majd hagyományos székely motívumokkal díszíteni.

1. A tanácsunk

Egy hétvégi ház legnagyobb értéke a természetközeliség. Minél közelebb áll természetes környezetéhez, annál inkább tud kibontakozni az igazi varázsa. Például itt milyen jól is néz ki ez a kis tavacska (tele pisztránggal). A "halastó" a sikaszói telek szomszédságában eredő forrásból táplálkozik.

Megjelenés: CASA de vacanta (2008 december) - Hétvégi házak (romániai szaklap)