Nemcsak szép és harmonikus, hanem egészséges és környezetbarát is!

Az, hogy miként és hol élünk, alapvetően meghatározza az életminőségünket és egészségünket. Faházaink a természetközeliséget hozzák el az életedbe.

Egészséges élettér

Életünk nagy részét zárt térben töltjük ezért fontos a házunkban lévő levegő minősége.
A faházak mutatós külsejük mellett környezetbarátak sőt egészséges bennük élni. A gerendaház belső klímája nem pótolható semmilyen szellőztető rendszerrel, mert a kiváló szigetelés mellett a fa képes az optimális levegőcserére. A fa az egyetlen lélegző anyag, ami képes szabályozni a benti páratartalmat, elkerülni a levegő kiszáradását. Mivel megfelelő szinten tartja a levegő nedvességtartalmát, így biztosított a házban az optimális mikroklíma és elkerülhető a különböző baktériumok, vírusok és a por megtelepedése. Faházban élve elkerülhetők olyan gyakori egészségügyi problémák, mint: a léguti fertőzések, allergiák, asztma, kimerültség és krónikus fejfájás. Biztosítja a légutak, a tüdő jólétét.
A faépületeket könnyű kifűteni. Míg a tégla vagy beton házakban először a nagy hőtehetetlenségű falakat kell felmelegíteni mielőtt a szoba elérné a kívánt hőfokot, addig a faház gyorsan átmelegszik. A falak és a szobalevegő közti kis hőmérséklet különbség megakadályozza a kellemetlen légáramlatok kialakulását és a nedvesség lecsapódását, így a sarkok penészedésének veszélye nem áll fenn.
Agyunkra szintén pozitív hatást gyakorol a fa meleg, barátságos megjelenése és megnyugtatja az idegrendszert. Összességében tekintve a faház egészséges és természetes élettér az ember számára.

Faházban lakni környezettudatos életformát is jelent

Te, mint tudatos fogyasztó hozzájárulhatsz a természet védelméhez, és azzal, hogy a kevés energiát használó és szemetet egyáltalán nem termelő módszerrel készült házat választod, egyértelműen megmutatod, hogy törődsz a környezeteddel.

A fa szépsége

A fa időtlen eleganciát sugároz, amely tökéletesen illeszkedik napjaink újszerű építészeti stílusaiba is. A fa egyedi és gyönyörű, ami meleg és természetes lakóhelyet biztosít. Gerendaházainkban egy életre igazi otthonra találhat bárki, aki arra vágyik, hogy természetes anyagok vegyék körül.