Nemcsak szép és harmonikus, hanem egészséges és környezetbarát is!

Nemcsak szép és harmonikus, hanem egészséges és környezetbarát is!

Az, hogy miként és hol élünk, alapvetően meghatározza az életminőségünket és egészségünket. Faházaink a természetközeliséget hozzák el az életedbe.

Egészséges élettér

Életünk nagy részét zárt térben töltjük ezért fontos a házunkban lévő levegő minősége.
A faházak mutatós külsejük mellett környezetbarátak sőt egészséges bennük élni. A gerendaház belső klímája nem pótolható semmilyen szellőztető rendszerrel, mert a kiváló szigetelés mellett a fa képes az optimális levegőcserére. A fa az egyetlen lélegző anyag, ami képes szabályozni a benti páratartalmat, elkerülni a levegő kiszáradását. Mivel megfelelő szinten tartja a levegő nedvességtartalmát, így biztosított a házban az optimális mikroklíma és elkerülhető a különböző baktériumok, vírusok és a por megtelepedése. Faházban élve elkerülhetők olyan gyakori egészségügyi problémák, mint: a léguti fertőzések, allergiák, asztma, kimerültség és krónikus fejfájás. Biztosítja a légutak, a tüdő jólétét.
A faépületeket könnyű kifűteni. Míg a tégla vagy beton házakban először a nagy hőtehetetlenségű falakat kell felmelegíteni mielőtt a szoba elérné a kívánt hőfokot, addig a faház gyorsan átmelegszik. A falak és a szobalevegő közti kis hőmérséklet különbség megakadályozza a kellemetlen légáramlatok kialakulását és a nedvesség lecsapódását, így a sarkok penészedésének veszélye nem áll fenn.
Agyunkra szintén pozitív hatást gyakorol a fa meleg, barátságos megjelenése és megnyugtatja az idegrendszert. Összességében tekintve a faház egészséges és természetes élettér az ember számára.

Faházban lakni környezettudatos életformát is jelent

Te, mint tudatos fogyasztó hozzájárulhatsz a természet védelméhez, és azzal, hogy a kevés energiát használó és szemetet egyáltalán nem termelő módszerrel készült házat választod, egyértelműen megmutatod, hogy törődsz a környezeteddel.

A fa szépsége

A fa időtlen eleganciát sugároz, amely tökéletesen illeszkedik napjaink újszerű építészeti stílusaiba is. A fa egyedi és gyönyörű, ami meleg és természetes lakóhelyet biztosít. Gerendaházainkban egy életre igazi otthonra találhat bárki, aki arra vágyik, hogy természetes anyagok vegyék körül.

Ha tetszik oszd meg barátaiddal!