Miért költözzek faházba?

Miért költözzek faházba?

Sokakat csalogat a faház időtlen szépsége, eleganciája, mégis viszonylag keveset tudunk a faházak előnyeiről.

Lássunk itt 11 érvet, amiért érdemes faházba költözni:

1. A fa természetes alapanyag, a belőle kialakított élettér egészséges és jótékony hatással van az emberi szervezetre. A fa lélegző anyag, ami optimalizálja a ház mikroklímáját, egyenletes szinten tartja annak páratartalmát, így jótékony hatással van az egész szervezetre.

2. A legjobb építkezési alapanyagok egyike. Könnyű mégis magas a szilárdsága, sokoldalúan megmunkálható, nincs elektrosztatikus töltése, vagy sugárzása. Jó szigetelő. A faanyagok sokszínűsége és a többi anyaghoz való könnyű kombinálhatósága révén univerzális építőanyagnak tekinthető.

3. Az egyetlen megújuló energiaforrás, a legkörnyezetbarátabb építkezési alapanyag, amely 100 % – ban felhasználható és újrahasznosítható. A belőle való építkezés nem termel szemetet.

4. A faház gyorsan elkészül, mivel az  összes elemét megtervezzük és CNC technológiával előre gyártjuk, így kevesebb munkaerővel hatékonyabb, precízebb munka érhető el.

5. A minőség időjárástól függetlenül szavatolt. Mivel előregyártott elemekkel dolgozunk időjárás nem befolyásolja a munkánk ritmusát és minőségét.

6. A helyszíni munkálatok hihetetlenül lerövidülnek. Ez a megrendelő számára kényelmes és gazdaságos.

7. A száraz építkezéssel történő faházépítés környezetkímélő és kevés szemét termelődik helyszínen.

8. Gazdaságos építkezési forma. Fenntartása is gazdaságos, hiszen a fa önmagában is jó szigetelő és a hozzá adott szigetelés vastagságától függően a fűtésszezonban komoly megtakarítás is elérhető.

9. Jelentős építési területet takaríthatunk meg, ha faház mellett döntünk. Ugyanakkora lakófelület mellett a faház 10 százalékkal kisebb területen építhető fel a tégla vagy beton házakhoz képest.

10. Optimális épületklíma alakítható ki a faházban. A faépületek könnyen kifűthetők. A megfelelő szigetelésnek köszönhetően a faházak melegek télen és hűvösek nyáron. A falak és a szobalevegő közti kis hőmérséklet különbség megakadályozza a kellemetlen légáramlatok kialakulását és a nedvesség lecsapódását.

11. Időtálló építkezési alapanyag. A megfelelően karbantartott és gondozott faházak akár századokig is állni fognak.  

Ha tetszik oszd meg barátaiddal!